Welkom op de Weebosch!


geslaagde 1e reanimatiecursus


Op 7 februari werd de 1e reanimatiecursus voor vrijwilligers gehouden. De cursus werd verzorgd door Marc Hoeks opleidingen in de Vurkoamer van buurthuis 't Sant. Er deden 17 deelnemers mee die allen de cursus afsloten met een certificaat. De organisatie was in handen van de dorpsondersteuner en de dorpsraad.

Marc en zijn assistentie Marian gaven in twee groepen de instructies om hulp te bieden bij een hartstilstand. De deelnemers leerden om handelend op te treden en dit vol te houden tot de ambulance ter plaatse is. Dat betekent alarm slaan bij 112 en de ambulance oproepen, de situatie beoordelen, oog hebben voor eigen veiligheid, controleren ademhaling, oefenen met reanimatie, het ophalen en bedienen van de AED en alles wat er nog meer bij komt kijken.
De serieuze training werd gegeven in een ontspannen sfeer waarbij ook veel gelachen werd.

 

Deze reanimatietraining werd gegeven in het kader van het 6 minuten beleid van de gemeente Bergeijk waar de dorpsraad zich bij heeft aangesloten. Hiet is de bedoeling om een netwerk op te zetten van getrainde burgers en vrijwilligers die kunnen reanimeren en bereid zijn om zich te melden als burgerhulpverlener. Bij een hartstilstand worden via een speciale app van HartslagNu de dichtsbijzijnde burgerhulpverleners opgeroepen. Eén groep gaat naar het slachtoffer en begint met de reanimatie. De andere gaat de dischtsbijzijnde AED ophalen en brengt die naar de plaats van hulpverlening. Zo gaat er geen tijd verloren en kunnen mensenlevens gered worden.

Er wordt ieder kwartaal een reanimatiecursus gehouden. We streven er naar om in 2018 vijftig mensen op te leiden. Twee trainingen worden overdag gehouden, de andere twee 's avonds. Er is een financiele regeling zodat de training voor de deelnemers gratis is.
De datums worden o.a. op deze website bekend gemaakt.

Aanmelden kan bij Sjaan Janssens, dorpsondersteuner (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

informatielink Hartstichting: de 6 stappen voor reanimatie bij hartstilstand

Dorpsagenda

Samen koken Digitale Veerkracht
woensdag 12 december 10.00
de Oude Belg
Weebosch Winter Quiz
zaterdag 29 december 00.00

de Vurkoamer

Mannensoos
dinsdag 11 december 10.00
Tabletcafe
woensdag 12 december 13.30
Vrouweninloop
donderdag 13 december 10.00

afvalkalender

oud papier
maandag 10 december 00.00
GFT en PDM ophalen
woensdag 19 december 07.30

vaste activiteiten

damesgym
maandag 10 december 20.00
herengym
maandag 10 december 21.00
volksdans
dinsdag 11 december 14.00
volksdans
woensdag 12 december 10.15
bodyrock
woensdag 12 december 20.00
volksdans
donderdag 13 december 20.30
ouderengym
vrijdag 14 december 11.00