Welkom op de Weebosch!


geslaagde 1e reanimatiecursus


Op 7 februari werd de 1e reanimatiecursus voor vrijwilligers gehouden. De cursus werd verzorgd door Marc Hoeks opleidingen in de Vurkoamer van buurthuis 't Sant. Er deden 17 deelnemers mee die allen de cursus afsloten met een certificaat. De organisatie was in handen van de dorpsondersteuner en de dorpsraad.

Marc en zijn assistentie Marian gaven in twee groepen de instructies om hulp te bieden bij een hartstilstand. De deelnemers leerden om handelend op te treden en dit vol te houden tot de ambulance ter plaatse is. Dat betekent alarm slaan bij 112 en de ambulance oproepen, de situatie beoordelen, oog hebben voor eigen veiligheid, controleren ademhaling, oefenen met reanimatie, het ophalen en bedienen van de AED en alles wat er nog meer bij komt kijken.
De serieuze training werd gegeven in een ontspannen sfeer waarbij ook veel gelachen werd.

 

Deze reanimatietraining werd gegeven in het kader van het 6 minuten beleid van de gemeente Bergeijk waar de dorpsraad zich bij heeft aangesloten. Hiet is de bedoeling om een netwerk op te zetten van getrainde burgers en vrijwilligers die kunnen reanimeren en bereid zijn om zich te melden als burgerhulpverlener. Bij een hartstilstand worden via een speciale app van HartslagNu de dichtsbijzijnde burgerhulpverleners opgeroepen. Eén groep gaat naar het slachtoffer en begint met de reanimatie. De andere gaat de dischtsbijzijnde AED ophalen en brengt die naar de plaats van hulpverlening. Zo gaat er geen tijd verloren en kunnen mensenlevens gered worden.

Er wordt ieder kwartaal een reanimatiecursus gehouden. We streven er naar om in 2018 vijftig mensen op te leiden. Twee trainingen worden overdag gehouden, de andere twee 's avonds. Er is een financiele regeling zodat de training voor de deelnemers gratis is.
De datums worden o.a. op deze website bekend gemaakt.

Aanmelden kan bij Sjaan Janssens, dorpsondersteuner (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

informatielink Hartstichting: de 6 stappen voor reanimatie bij hartstilstand

Dorpsagenda

Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 31 oktober 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 14 november 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 28 november 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 12 december 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 26 december 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 9 januari 13.30

de Vurkaomer

Vrouweninloop
donderdag 24 oktober 10.00
Mannensoos
dinsdag 29 oktober 10.00
Vrouweninloop
donderdag 31 oktober 10.00
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 31 oktober 13.30

afvalkalender

GFT, PMD en restafval
woensdag 6 november 07.30

vaste activiteiten

Geen evenementen