Welkom op de Weebosch!


Buurthuis en dorpsraad de Weebosch worden één organisatie


De besturen van de dorpsraad en buurthuis 't Sant hebben dit jaar voorbereidingen getroffen om samen een nieuwe organisatie te vormen.
Dit gaat er 1 januari 2020 in. De bundeling van krachten was logisch omdat er steeds meer werd samengewerkt om het buurthuis de huiskamer van het dorp te maken en dit verder uit te bouwen; een voorwaarde voor een leefbare kern.
Sinds de verbouwing van het buurthuis in 2012 is het aantal activiteiten sterk toegenomen. De dorpsraad organiseerde en het buurthuis bood ruimte.

 

Met één organisatie denken de beide besturen beter te te kunnen werken. Dit biedt ook kansen voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen. Veel vrijwilligers willen iets in de uitvoering doen maar bedanken voor het vergaderen en het bestuurswerk.

Op 18 november hebben de beide besturen de plannen toegelicht in een openbare dorpsvergadering. Na de presentatie en het beantwoorden van vele vragen gingen de aanwezigen unaniem akkoord met het voorstel tot samenvoging.
De traditionele band met de vrenigingen in de Weebosch blijft behouden. Vertegenwoordigers van de gezamenlijke verenigingen krijgen inbreng in de nieuwe organisatie.

Een groep bestuursleden van dorpsraad en buurthuis zullen het oprichtende bestuur vormen en zorgen dat de nieuwe organisatie een vliegende start kan maken en dat er in 2020 officiele bestuurverkiezingen worden gehouden conform de nieuwe statuten. Het oprichtingsbestuur komt 25 november voor het eerst bij elkaar.

Om zo veel mogelijk mensen bij de neiuwe organisatie te betrekken wordt er gewerkt met een klein bestuur en een zevental werkgroepen en commissies die de uitvoering verzorgen.
Deze commissies zijn: activiteiten, jeugd, beheer, leefbaarheid, diensten & projecten, vrijwilligers en PR & communicatie.

Inwoners van de Weebosch die graag mee willen werken en de handen uit de mouwen willen steken kunnen zich melden bij dorpsraad of buurthuis.

De presentatie van de nieuwe organisatie is te vinden op: http://www.deweebosch.nl/documenten/presentatie.ppt

contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dorpsagenda

Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 16 april 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 30 april 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 14 mei 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 28 mei 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 11 juni 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 25 juni 13.30

de Vurkaomer

Vrouweninloop
donderdag 9 april 10.00
Mannensoos
dinsdag 14 april 10.00
Vrouweninloop
donderdag 16 april 10.00
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 16 april 13.30

afvalkalender

oud papier
maandag 13 april 00.00
GFT, PMD en restafval
woensdag 22 april 07.30

vaste activiteiten

Geen evenementen