Welkom op de Weebosch!


De Weebosch reist naar Veere en Yerseke


Op 20 juni vertrok een bus met 54 oudere inwoners van de Weebosch naar Zeeland. Een dagtocht op uitnodiging van Rob van der Zwaag, burgemeester van Veere. Dhr. Van der Zwaag was een paar manden geleden te gast bij het gemeentebestuur van Bergeijk en bracht in die hoedanigheid een werkbezoekje aan de Weebosch.
Bij het koffiedrinken in de Vurkoamer van buurthuis 't Sant vertelde hij hoe mooi Veere was en dat we dat maar eens moesten komen bekijken. De volgende dag werd er al door de dorpsraad contact opgenomen met de gemeente Veere om een datum af te spreken. Wel in juni want dan was het meestal goed weer.

 

Het dagprogramma bestond uit een ontvangst door de burgemeester in de Schotse Huizen nu museum en chique ontvangstruimte. Uit het college van de burgemeester over de oude geschiedenis van Veere bleek dat de Schotse Huizen vroeger het centrum van de wolhandel op Schotland waren.
Daarna volgde een stadswandeling die veel te kort was. Bijna heel het stadje Veere is monument, het was zeer welvarend, er werden veel oorlogen gevoerd, het was bezet geweest door de Fransen en Engelsen en ook waren er regelmatig overstromingen. Daarom is er zo vreselijk veel te zien en valt er veel te vertellen.

Na de lunch ging het naar Yerseke waar in de oesterputten en aan de rand van de Oosterschelde uitleg werd gegeven over de mossel- en oesterteelt en de vangst van de beroemde Oosterscheldekreeft. Het was inmiddels stralend weer geworden. De zon scheen fel en de wijn op de terrassen was heerlijk koel. Zo krijg je de dag wel om.

De reis werd afgesloten met een copieus diner in Het Heuveltje. Tot slot werd Sjaan Janssens, de dorpsondersteuner van de Weebosch in het zonnetje gezet omdat ze deze excursie zo voortreffelijk had georganiseerd.

Dorpsagenda

Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 22 augustus 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 5 september 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 19 september 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 3 oktober 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 17 oktober 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 31 oktober 13.30
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 14 november 13.30

de Vurkaomer

Mannensoos
dinsdag 20 augustus 10.00
Vrouweninloop
donderdag 22 augustus 10.00
Tabletcafe (vrije inloop)
donderdag 22 augustus 13.30
Mannensoos
dinsdag 27 augustus 10.00
Vrouweninloop
donderdag 29 augustus 10.00

afvalkalender

GFT en PDM
woensdag 28 augustus 07.30

vaste activiteiten

Geen evenementen