Welkom op de Weebosch!


Week van de dementie 2018 start op de Weebosch


Ook dit jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd rondom dementie. Deze vinden plaats tussen maandag 17 en 21 september. Op 21 september (Wereld Alzheimerdag) wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor Alzheimer en tientallen andere aandoeningen die schuil gaan achter de naam dementie.

De aftrap voor de Bergeijkse week van dementie vindt plaats op maandag 17 september om 19.30 uur op de Weebosch locatie ’t Sant.

Programma:
Opening door zorgwethouder Manon Theuws 
Informatie over dementie door Ton vd Velden, psycholoog. De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Wat is dementie?
- Wat gebeurt er in het brein?
- Welke soorten dementie zijn er?
Daarna zal Doret Kavelaars (zorgtrajectbegeleider) toelichten wat de taken zijn van de zorgtrajectbegeleiders rondom dementie.
Voorafgaand is tevens de bibliotheek aanwezig voor de informatievoorziening rondom dementie.

Het netwerk ‘Dementievriendelijk Bergeijk’ zet zich in voor het zichtbaar maken en optimaal benutten van (in)formele netwerken. Door middel van een integrale samenwerking van professionele organisaties en informele netwerkorganisaties wordt de overdracht van kennis en ervaringen naar informele zorg en ondersteuning bevorderd. Dit draagt bij aan een vroege(re) signalering en onderkenning van een beginnende vorm van dementie.

Het netwerk ‘Dementievriendelijk Bergeijk’ bestaat uit de volgende partners:
Huisartsen, Fysiotherapeuten uit Bergeijk, Apotheek Bergeijk, GOW Welzijnswerk, RSZK, Dorpsondersteuners, ZuidZorg, Buurtzorg Bergeijk, KBO, Alzheimer Nederland, Kempenlef, Bibliotheek de Kempen, Dementie ervaringsdeskundigen.

Het netwerk vestigt in de week van de Wereld Alzheimer Dag, net als het voorgaande jaar, extra aandacht op het leven met dementie. Rondom deze dag worden veel activiteiten georganiseerd waarbij dementie centraal staat. Omdat uit recent onderzoek binnen de gemeente is gebleken dat er momenteel behoefte is aan informatie omtrent dementie, richt het programma zich voornamelijk op het verstrekken van informatie.

Voor de trainingen GOED (herkennen en omgaan met dementie) kunt u zich aanmelden via www.bergeijk.nl/goed of telefonisch via 0497-551455. Per training kunnen er maximaal 20 deelnemers aangemeld worden en vol = vol! Deelname is gratis en er is koffie/thee.

Klik hier voor meer informatie over het Bergeijkse programma.

 

Dorpsagenda

Samen koken Digitale Veerkracht
woensdag 12 december 10.00
de Oude Belg
Weebosch Winter Quiz
zaterdag 29 december 00.00

de Vurkoamer

Mannensoos
dinsdag 11 december 10.00
Tabletcafe
woensdag 12 december 13.30
Vrouweninloop
donderdag 13 december 10.00

afvalkalender

oud papier
maandag 10 december 00.00
GFT en PDM ophalen
woensdag 19 december 07.30

vaste activiteiten

damesgym
maandag 10 december 20.00
herengym
maandag 10 december 21.00
volksdans
dinsdag 11 december 14.00
volksdans
woensdag 12 december 10.15
bodyrock
woensdag 12 december 20.00
volksdans
donderdag 13 december 20.30
ouderengym
vrijdag 14 december 11.00