Welkom op de Weebosch!


De nieuwe dorpsondersteuner van de Weebosch


sjaan janssens, dorpsondersteuner Sinds 1 januari ben ik de nieuwe dorpsondersteuner van de Weebosch. Bij deze wil ik mezelf graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Sjaan Janssens- van Leeuwen, ik ben 60 jaar en geboren en getogen in Luyksgestel. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen en vijf kleinkinderen. Vanaf mijn 16e jaar ben ik werkzaam in de ouderenzorg bij de RSZK, momenteel bij 't Hofhuys in Bergeijk. Wellicht kent u me van de RSZK, maar daarnaast ben ik ook vrijwilligster van de Zonnebloem en ben ik nauw betrokken bij het St. Martinus Gilde uit Luyksgestel.
Enige tijd geleden werd ik binnen de RSZK benaderd of de functie van dorpsondersteuner van de Weebosch iets voor mij zou zijn. Het was niet nodig om hier lang over na te denken. De functie spreekt me aan en daarnaast vind ik dat de Weebosch het erg goed doet op het gebied van participatie. Een groot compliment voor deze kleine gemeenschap.


Mijn eerste gesprek voelde direct als een warm welkom. Ik voelde me meteen thuis en was blij toen ik dezelfde avond bericht kreeg dat de dorpsraad een samenwerking ook zag zitten. De afgelopen maand ben ik ingewerkt. Ik heb al veel mensen ontmoet en gesproken en ik heb gezien dat er veel projecten lopen, zoals digitale veerkracht en de clusterwoningen voor senioren. Projecten met als doel om de Weebosch leefbaar te houden en mensen zolang mogelijk thuis of in elk geval op de Weebosch te laten wonen.
Ik ben een 'mensen mens' en zet me graag in voor degene die het nodig hebben. Mijn hart ligt in de zorg, met name de ouderen draag ik een warm hart toe. Ik wil graag onderzoeken waar de individuele behoefte ligt en wat er nog geregeld kan worden zodat leefbaarheid en (zo lang mogelijk) thuis wonen gerealiseerd kan worden.
Naast de ouderen vind ik het belangrijk zeker de jongeren niet te vergeten. Ook hier wil ik aandacht voor hebben. Ik vind het belangrijk dat ook de jeugd een plek heeft op de Weebosch en zij hier ook zolang mogelijk willen en kunnen wonen. Ik heb zin in deze, voor mij, nieuwe uitdaging. Ik hoop op een fijne samenwerking met jullie, als inwoners van de Weebosch. Ik sta open voor vragen, ideeën, opmerkingen en gesprekken en ik hoop dat jullie me hiervoor weten te vinden. Ik zal op dinsdagochtend en donderdagochtend aanwezig zijn in de Vurkoamer van buurthuis 't Sant.

Ik ben daarnaast te bereiken op telefoonnummer 06-12317604, of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dorpsagenda

Samen koken Digitale Veerkracht
woensdag 12 december 10.00
de Oude Belg
Weebosch Winter Quiz
zaterdag 29 december 00.00

de Vurkoamer

Mannensoos
dinsdag 11 december 10.00
Tabletcafe
woensdag 12 december 13.30
Vrouweninloop
donderdag 13 december 10.00

afvalkalender

oud papier
maandag 10 december 00.00
GFT en PDM ophalen
woensdag 19 december 07.30

vaste activiteiten

damesgym
maandag 10 december 20.00
herengym
maandag 10 december 21.00
volksdans
dinsdag 11 december 14.00
volksdans
woensdag 12 december 10.15
bodyrock
woensdag 12 december 20.00
volksdans
donderdag 13 december 20.30
ouderengym
vrijdag 14 december 11.00