Vrijwilligersonderscheidingen

Op vrijdag 29 maart heeft wethouder Marko Van Dalen een welverdiende gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding uitgereikt aan drie inwoners van de Weebosch.

Ellen Burgmans, Herman Ritter en Jan Hoeks ontvingen deze eervolle onderscheiding voor hun jarenlange inzet in de Gemeente Bergeijk Zij werden in het zonnetje gezet tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in Buurthuis ‘t Sant.

Ellen, Herman en Jan stonden aan de bakermat van de oprichting van Stichting Dorpsraad De Weebosch en Stichting Buurthuis ’t Sant (inmiddels – gezamenlijk - Stichting De Weebosch)

Sindsdien hebben zij zich in verschillende rollen langdurig, intensief en belangeloos ingezet voor de inwoners van en de leefbaarheid op de Weebosch.

Herman Ritter (secretaris) heeft zich van november 2008 tot januari 2024 o.a. beziggehouden met leefbaarheid, fondsenwerving, gemeentelijke besluitvorming, het runnen van het buurthuis, de dorpsmaaltijd en natuurbehoud. Daarnaast zette hij zich in voor het behoud van de school, Europese samenwerking en de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op dit moment is hij nog betrokken bij de fondsenwerving voor de aanstaande verbouwing van de gymzaal en neemt hij zitting in verschillende werkgroepen.

Ellen Burgmans (algemeen lid) heeft zich tussen augustus 2011 en mei 2023 met name ingezet voor de aansturing van en de communicatie met de dorpsondersteuner. Daarnaast is zij betrokken bij het buurthuis, de coördinatie, werving en behoud van vrijwilligers en het opzetten van de ‘ouderinloop’ en de 'vrouwen van nu'.

Jan Hoeks (algemeen lid) heeft zich van december 2017 tot juli 2023 beziggehouden met leefbaarheid, landschapsinrichting, verkeersveiligheid en infrastructuur. Daarnaast is hij sinds september 2008 betrokken bij de Stichting Kermisdraaimolen. Al 40 jaar is de nostalgische paardjesmolen (draaimolen) eigendom, geheel gerestaureerd en in onderhoud, beheer en exploitatie van deze stichting. Sinds februari 2023 bekleedt Jan de functie van voorzitter.

De gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding is met grote trots uitgereikt als een welverdiende blijk van waardering voor hun jarenlange en belangeloze inzet voor de lokale gemeenschap. Hun toewijding en betrokkenheid zijn een inspiratie voor ons allemaal.

Wat is er binnekort te doen?

vurkaomer 1.jpg
18 jun 2024     

10:00     


IMG_8346.JPG
19 jun 2024     

12:00     


vrouweninloop.jpg
20 jun 2024     

10:00     


vurkaomer 1.jpg
25 jun 2024     

10:00     


Buurthuis 't Sant

Het buurthuis is prachtig gelegen aan de rand van 't kleine gemoedelijke dorpje Weebosch bij Bergeijk, te midden van natuurgebied de Brabantse Kempen. Het buurthuis fungeert als huiskamer voor alle inwoners van de Weebosch, maar is ook een ideale locatie voor iedereen die op zoek is naar een accommodatie voor sociale, culturele, zakelijke en sportieve activiteiten. 

Meer over 't Sant